Пет опозиционни партии -  Движение Да България“, БЗНС, ДСБ, Зелените

...
Пет опозиционни партии -  Движение Да България“, БЗНС, ДСБ, Зелените
Коментари Харесай

Пет партии поискаха децата да учат за престъпленията на БКП

Пет опозиционни партии -  „ Движение Да България “, Български земеделски народен съюз, ДСБ, " Зелените " и ДЕОС желаеха децата в България да учат закононарушенията на Българска комунистическа партия в учебно заведение.

Според извънпарламентарните политически сили 28 години след рухването на комунистическия режим в България, в обществото към момента е налице дезинформация за комунизма като политически строй, изключително измежду най-младото потомство.

" Днес младежите в България нямат действителна визия за същността на комунистическия режим и закононарушенията, осъществени от неговия наказателен уред, както и за следствията от тях. Това в огромна степен се дължи на неналичието на задоволителна информация по въпроса, както в досегашните образователни стратегии, по този начин и в плана на образователна стратегия по „ История и цивилизации “ за 10. клас, където интервалът 1944-1989 година се учи ", декларират десните в взаимна декларация.

Те упорстват в окончателния вид на образователната стратегия да бъдат написани съответни критерии за образователното наличие, даващи действителна визия за същността на комунистическия режим и създаващи условия за образуване на съответни познания за закононарушенията на този режим в България за интервала сред 1944 и 1989 година

" Категорично се противопоставяме на риска информацията за така наречен „ Народен съд “, лагерите и репресивния уред на държавната машина да бъдат още веднъж комфортно подминати ", безапелационни са от ДСБ, Да, България, Български земеделски народен съюз, Зелените и ДЕОС.

И напомнят, че народ, който не познава предишното си, няма бъдеще!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР